neděle 7. srpna 2011

Chtělo by to pravicového Miloše Zemana

Také jste si všimli? Když mluví Miloš Zeman (i dnes) – já jako pravicově smýšlející člověk – poslouchám, co říká. Má to totiž hlavu a patu, je to kultivované, inteligentní, ale také srozumitelné – byť s tím nesouhlasíte, máte možnost nesouhlasit slušně a věcně diskutovat. Bývalý český premiér je velice populární. Proč tomu tak je? Proč ho lidé hltají?

Miloš Zeman jako konzervativec

Expředseda sociální demokracie je sice stoupencem proudu, který je v dnešní době velice progresivní (pokrokový), ale působí dojmem konzervativce, který dokáže oslovit starší, střední ale také mladé vrstvy naší společnosti. Dokáže zkrátka oslovit průměrného Čecha.

A co se týče jeho názorů, tak i ty jsou v mnohém konzervativní a člověk si až říká, proč je Miloš Zeman sociálním demokratem. Ano, co bychom dali za takovou sociální demokracii, která by chtěla zvyšovat roli státu (a další sociální dávky a „výhody“) prostřednictvím zvýšení daní – nikoliv zadlužováním našich dětí a dětí našich dětí. Jako pravičáci s tím sice nesouhlasíme, protože víme, že to má své další důsledky (viz např. článek na České pozici - Kapitola 35. Katastrofální následky německého sociálního státu), ale jé férové říct – chceme vyšší státní výdaje, proto zvýšíme daně.

V čem je ještě Miloš Zeman konzervativní? Například si dokáže uvědomovat důležitost zapojení České republiky v NATO nebo nebezpečí, které pro Evropu a celý vyspělý západní svět představuje islám (a především přistěhovalci z muslimských zemí). Zcela jistě je to také poukazování na prostou lidskou čestnost a běžnou morálku. Byť při vzpomínce na opoziční smlouvu a další morální zločiny Zemanovy vlády se to trochu mlží.

Pravice by potřebovala právě takového lídra i proto, že osobnost Miloše Zemana dokáže oslovit průměrného, běžného, nízko až středně příjmového občana České republiky. Potřebovala by člověka inteligentního, vzdělaného a taky takového, který dokáže mluvit k lidem a také jim naslouchat.

Miloš Zeman vypráví vtip: